CarForum.net - Car Forums, Automotive News and Community
Home Gallery Register Calendar Members List

Go Back   CarForum.net - Car Forums, Automotive News and Community > Car Parts and Maintenance > Engines

Reply
LinkBack Thread Tools
Unread 08-09-2015, 03:09 PM   #1
New Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 3
Rep: 10 jesdle97 is on a distinguished road
Question Cranks but no start

My 1997 saturn sl1 cranks but doesnt start. About a month ago it would only start when i sprayed it with starter fluid and it would run until i turned it off then i would have to respray it to start it again so i know it gets spark. However now it doesnt start at all even with starter fluid. I have fuel pressure and i can hear the pump turn on when i turn the key. Does the fuel pump just not have enough juice to run the car even tho it turns on. Or are my injectors clogged? Any kind of advice would help me i just does want to replace a good part. Battery is good. It has new coil pack and spark plugs/wires.

jesdle97 is offline  
Reply With Quote
Unread 08-10-2015, 12:47 PM   #2
Jack of all Trades
 
tofunater's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Batavia, IL
Posts: 1,398
Rep: 77 tofunater will become famous soon enough
Default

fuel filter might be plugged
__________________
My rides:
--2012 Chevy Sonic LT hatch back w/1.4 liter turbo w/100k
--2005 Chrysler Pacifica w/175k - SOLD!
--1987 Chevy R10 Pickup w/80k
--1997 4.3L Chevy Blazer w/193k- SOLD!
--1998 Oldsmobile Aurora w/190k - SOLD!

tofunater is offline tofunater's Gallery  
Reply With Quote
Unread 08-10-2015, 07:28 PM   #3
Community Director
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Minneapolis, MN
Posts: 7,602
Rep: 153 Mike has a spectacular aura aboutMike has a spectacular aura about
Default

You need to find out if you have spark
__________________
"He shouted: 'You've won! Didn't you know?' I didn't, and it's about the nicest thing I've ever been told" -Bruce McLaren, 1968 Belgian Grand Prix
Read the rules! | DO NOT REPLY TO SPAM
Daily Driver: 2006 Mazda 3 S sedan - 2.3L I4, 5 speed manual - 78k miles
Girlfriend's Car: 2013 Chevy Volt - 30k miles
Bikes: 1979 Yamaha XS 750


Mike is offline Mike's Gallery  
Reply With Quote
Unread 08-11-2015, 08:07 PM   #4
New Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 3
Rep: 10 jesdle97 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Mike View Post
You need to find out if you have spark
Yes I do have spark

jesdle97 is offline  
Reply With Quote
Unread 08-11-2015, 08:07 PM   #5
New Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 3
Rep: 10 jesdle97 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by tofunater View Post
fuel filter might be plugged
Thanks i will look at it

jesdle97 is offline  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.

Shogun Interactive Development Copyright 2015 Shogun Interactive Development. All rights reserved.